VBT Yazılım, “Yakından Tanıyalım” Programına Konuk Oldu

VBT Yazılım, İnfo Yatırım Youtube kanalının “Yakından Tanıyalım” programına konuk oldu. Programa şirketimizi temsilen yönetim kurulu başkanımız sayın Birol Başaran, genel müdür yardımcılarımız sayın Osman Çaylı ve sayın Mustafa Türkoğlu katılım gösterdi.


VBT Yazılım, “Yakından Tanıyalım” Programına Konuk Oldu

2023 Yılının Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı sebebiyle önemli bir yıl olduğunu ve bu yılın aynı zamanda VBT Yazılım A.Ş. olarak 30. Yılımız olduğunu aktaran yönetim kurulu başkanımız Sayın Birol Başaran, “Biz mainframe teknolojisiyle çıkış yapmış bir firmayız daha sonra diğer alanlara giriş yaptık. Merkezimiz İstanbul’da ve ayrıca yurtiçinde Ankara, Adana ve yeni açtığımız Teknopark Konya ofisimiz olmak üzere yurtdışında da İngiltere, Almanya, Avusturya, Arnavutluk ve Amerika gibi yerlerde de ofislerimiz açıldı. Birkaç yerde daha çalışmalarımız devam ediyor bunun duyurusunu henüz yapmadık, çalışmalarımız sürüyor. Artık mainframe’den çıkıp uluslararası bazı şirketlerin Türkiye temsilini yapıyoruz. Kendi yazılımlarımızı geliştirip satıyoruz. Özetle Türk IT firmasıyız. 2016’dan beri yerinde AR-GE ve 2021’den beri de İstanbul Borsası’na kotayız ve 2 yıldır halka açık şirket olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Sayın genel müdür yardımcımız Osman Çaylı yöneltilen sorulara “İş planlarımızı, büyüme hedeflerimizi sene başında yapıyoruz ve bu iş ilişkileri sonunca yıl sonuna kadar da devam ediyoruz. Önümüzde tabi ki halihazırda bekleyen iş ilişkilerimiz var onların da zamanı geldiğinde yayınlamaları yapacağız. Yeni iş arayışlarımız var. Ben aynı zamanda Avrupa’da özellikle Almanca konuşulan bölgelerdeki şirketlerin, iştiraklerinde yönetiminden sorumluyum oralarda da ilişkiler konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Oralardan da ülkeye döviz getirme anlamında çalışmalarımız var.” ifadelerini kullanırken,

Sayın genel müdür yardımcımız Mustafa Türkoğlu ise “Sektör sürekli Türkiye’de büyüyor ve üstelik Türkiye’nin de yurtdışına açılan bir yapısı var. VBT Yazılım Anonim Şirketi de bunun nüvelerini ekiyor. Gördüğünüz üzere KAP üzerinde yaptığımız açıklamalarda dünyada başka ülkelerde kurduğumuz lokasyonlarla biz de büyüme trendi içerisinde olduğumuz için yazılım tarafında VBT’nin de burada aynı şekilde büyümesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yöneltilen sorulara, diğer açıklamalara ve programın ayrıntılarına ilgili Youtube videosundan erişebilirsiniz.

Geri Dön