IBM/PAYCORE ( eski hali MASTERCARD ) Mainframe Sistem Yönetimi konusunda 5 yıllık sözleşme yapıldı

Mastercard, Kredi kartları sistemleri üzerinde hizmet veren bir şirket. Altyapı ( donanım ve yazılım ) işlerini IBM’le birlikte yürütüyor.IBM, donanım ve yazılımları sağlıyor. Hizmet kısmını ise VBT’ye emanet etmiş durumda.


IBM/PAYCORE ( eski hali MASTERCARD ) Mainframe Sistem Yönetimi konusunda 5 yıllık sözleşme yapıldı

Mastercard, Kredi kartları sistemleri üzerinde hizmet veren bir şirket. Altyapı ( donanım ve yazılım ) işlerini IBM’le birlikte yürütüyor. 2018 Yılında VSE işletim sisteminden zOS işletim sistemine geçişi ve geçiş sonrası sistem yazılımları desteği için VBT ile 5 yıllık bir sözleşme yaptılar. 2020 Yılında Mastercard bu operasyonunu Paycore şirketine sattı. Şu anda işin sahibi Paycore şirketi. IBM, donanım ve yazılımları sağlıyor. Hizmet kısmını ise VBT’ye emanet etmiş durumda.
Sözleşme kapsamında VBT, Paycore’un tüm Mainframe sistemlerini 7 gün 24 saat yönetecek, gerekli kuruluşları yapacak, sistemleri monitör edecek, bakımlarını işleyecek, data yedeklerini alacak, felaket merkezi yönetimini sağlayacak, sistemlerin otomasyonlarını ve batch iş mekanizmalarını yönetecektir. Ayrıca sistem operasyonuna ve yazılım desteklerine hizmet verecektir. IBM ve BMC Software firmalarının ürünlerini kurmak, yamalarını işlemek, Storage sistemlerini yönetmek aynı şekilde yine VBT’nin sorumluluğu altında olacaktır. VBT’nin destek verdiği bu sistemler Paycore’un en kritik sistemlerinin çalıştığı kredi kartları onaylarının verilme işlemlerinin yapıldığı ve üstünde IBM’in CICS alt sistemlerin çalıştığı, yıllık sürekli çevrimiçi kalma oranının %99,99 olması gerekli sistemlerdir. Sözleşme Mart 2023 yılına kadar sürecektir.

Geri Dön